ДЖОШУА БЕЛ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ПОЧИТАТЕЛИ И ЩЕ РАЗДАВА АВТОГРАФИ СЛЕД КОНЦЕРТА В СОФИЯ

Джошуа Бел се завръща в България за 90-ия юбилеен сезон на
Софийската филхармония
 с концерт в зала „България“ на 1-ви април, 2019г.

 

След концерта Джошуа Бел ще се срещне с най-големите си почитатели и ще раздава автографи във фоайето на залата

Ограничено количество билети на цени от 50 до 100 лв все още са налични на касата на зала „България,
eventim.bgepaygo.bg и ticketsbg.com

На 1 април (не на шега), носителят на Грами и една от най-големите звезди в класическата музика, Джошуа Бел се завръща в зала „България“ като един от специалните гости на Софийската филхармония за 90-ия юбилеен сезон на оркестъра. Под диригентството на маестро Найден Тодоров, световноизвестният цигулар ще изпълни Концерт за цигулка на Антонин Дворжак. Програмата на концерта включва още Симфоничната поема „Дон Жуан“ от Рихард Щраус и „Ферметюра“ от Иван Ерьод.

След концерта Джошуа Бел ще се срещне с най-верните си почитатели и ще раздава автографи във фоайето на залата. Там ще се продават всички албуми на звездата, осигурени от  Вирджиния Рекърдс, лицензиант на „Sony Classical“ за България.

С близо трийсетгодишна кариера Джошуа Бел се нарежда сред най-обичаните музиканти на нашето време. Той дебютира едва 14-годишен със Симфоничния оркестър на Филаделфия под диригентството на маестро Рикардо Мути. На 17 години стъпва за първи път на сцената на „Карнеги хол“. Оттогава е свирил с всички известни световни оркестри на шест континента и продължава с ангажиментите си като солист и камерен изпълнител. Сътрудничил си е с артисти като Рене Флеминг, Чик Къриа, Реджина Спектър, Уинтън Марсалис, Крис Боти, Франки Морено, Джош Гробан, Стинг и много други.
От 2011 г. Бел поема поста музикален директор на Академията „Сейнт Мартин ин дъ фийлдс” на мястото на сър Невил Маринър, който създава оркестъра през 1958 година. В кариерата си е носител на множество награди, сред които „Грами”, „Меркюри”, „Грамофон” и  „Ехо Класик”. Той е отличен с престижната награда „Ейвъри Фишер“, обявен е за „Инструменталист на годината” от „Музикална Америка” (2010), „Глобален млад лидер” от Световния икономически форум (2007. Носител на „Наградата за изкуства на губернатора на Индиана” (2003) и „Наградата за възпитаник с особени заслуги“ на Музикалното училище „Джейкъбс” (1991). През 2000 г. е обявен за „Жива легенда на Индиана“ и за един от „Петдесетте най-красиви мъже” на списание „Пийпъл“.

Ексклузивен артист на Sony Classical, Джошуа Бел, има близо 40 албума в звукозаписната си кариера като не спира да привлича огромно обществено и медийно внимание. Той печели признанието на публиката и с избора си на репертоар: често позабравен и рядко записван. Джошуа Бел свири на изключително ценен инструмент – легендарната цигулка „Gibson ex Huberman“, изработена от Stradivarius през 1713г. с френски лък от края на 18-ти век, изработка на Франсоа Турт. Често е наричан „Поетът на цигулката„.

На 27 май тази година Джошуа Бел ще получи наградата на Музикалния фестивал в Дрезден за неговата ангажираност към музикалното образование и поощряването на нови дарования.

Джошуа Бел е свирил за трима американски президенти. Последната му изява е за президента Обама, след като се включва в културната делегация в Куба, огранизирана от държавната администрация.

Концертът на Джошуа Бел в зала „България“ на 1-ви април, 2019г. е финансиран по програма „Култура“ на Столичната община.

Ограничено количество билети на цени от 50 до 100 лв все още са налични на касата на зала „България, eventim.bgepaygo.bg и ticketsbg.com.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?