„Веберови“ – жените около Моцарт разказват за неговия живот в концерт-спектакъл на Софийската филхармония

Кой уби Моцарт? Кой измисли брака по любов? Обичаше ли наистина Констанца своя съпруг и каква е ролята на масоните в живота му?

Хитовата пиеса „Веберови“ от Феликс Митерер оживява в концерт-спектакъл на Софийската филхармония на 7 август в Парк-театър „Борисова градина“.

Историята, която завладя сцените на Западна Европа, ни среща с Констанца Моцарт, родена Вебер, нейните сестри и майка им, които преосмислят живота на току-що починалия Моцарт.

Режисьорът Борислав Петранов, който е и преводач на текста, поверява ролите на актьорите от Сатиричния тетър Елена Атанасова, Деница Даринова, Анджелика Джамбазова и Явор Борисов. Ключова роля в спектакъла има и сопраното Пламена Гиргинова. Цанислав Петков ще поведе оркестъра в изпълнението на откъси от най-знаковите Моцартови творби, сред които „Малка нощна музика“, Симфония №29, „Дон Жуан“, „Отвличане от сарая“, „Вълшебната флейта“ и др . Сценографията и костюмите са на Ханна Шварц.

Концерт-спектакълът „Веберови“ е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“ и е подкрепен от Столична община – Календар на културните събитията

Билети за концерт-спектакъла са налични на касата на зала „България“, на касата на Парк-театър „Борисова градина“ и в Ивентим

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?